Sunday, July 15, 2007

Een gat in de markt

Al een maand probeer ik R zelfstandig uit een beker te laten drinken. Als hij een jaar is wil ik hem 's avonds ook een beker melk laten drinken, naast de borstvoeding. In de boekjes van K&G en de gezinsbond raden ze aan vroeg met een beker te beginnen, en dit stilletjesaan te oefenen. Tuitbekers zijn natuurlijk helemaal des duivels. Maar waar vind je een geschikte beker? De tupperware beker is er een met tuit, zonder tuit is hij te lang en smal om beginnende bekerdrinkers op gang te helpen. De ideale beker is breed en niet diep zodat het kindje de inhoud kan zien. De ideale beker heeft ook twee handvaten. Er waren in de lokale kindersupermarkt hopen en hopen bekers, allemaal met tuit. Die zonder tuit hadden maar een handvat. Tuitbekers waar we de tuit afhaalden hadden allemaal een verkeerde en moeilijke rand. Uiteindelijk vond ik een beker met het figuurtje muis met twee handvaten en tuit, maar met acceptabele rand als de tuit eraf was.
En ja hoor, gisterenavond aan tafel pakte R de twee handvaten vast en bracht het bekertje zelf naar zijn mond om te drinken! Zoals in alles was het dus gewoon een kwestie van het vinden van het juiste gereedschap.

5 comments:

Mme Zsazsa said...

Jihaa!
Weer een mijlpaal.

Ze kunnen zigenlijk vrij snel overgaan naar een gewone beker.
En dan gaan ze blijkbaar over naar drinken en de rest op de vloer kapppen.

Anonymous said...

Hier zitten we in het stadium : we kappen alles over onszelf of over mama, zeuren voor nog drinken en kappen dat terug over onszelf :-)

Anonymous said...

Zoals zszsa zegt ;)

Hier is Susette toch begonnen met nen tuitbeker (die van tupperware;)) en dan nu drinkt hij uit beide, naargelang de beweeglijkheid van het ventje met of zonder tuit.
Ze leren het wel vanzelf (meestal dan toch)

Anonymous said...

Wij gebruikten de deksels van de avent-flessen (maar dat heb je wschl niet). En als hele eerste stap, gewoon het dopje van de waterfles.

Kristien said...

oei zinzia uw reactie is ergens blijven steken precies..
Het bekerdrinken is even gestagneerd: hij kapt nu ook alles gewoon om en als ik het manueel toedien proest hij het uit. Hij zal geen dorst hebben zeker.